Memur çocukları bu kadar mı aynı olur? Farklı insanlar da olsak, hatta dünyanın öbür tarafına gitmiş olsak da pek bir şey değişmiyor. “Bir kamu kurumunda çalışıyorum, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.” repliğini kimler hatırlıyor? [TRT’de bir yarışmaya çıktıysanız, hangi kurumda çalıştığınızı söylemezdiniz.]

Midilli’de küçük bir çekim, şahane bir kadın, belli ki çok çaba harcamış hayatta kabuğunu kırmak için. Girişimci, bir pansiyon ve dükkan işletiyor; ama memur çocuğu, bizler gibi. Çekimin başında “Burası neresi?” diye soruyorum. “Benim dükkanım ‘Milou Shop’ söyleyebilir miyim ismini?” diye yanıt veriyor. İfadesindeki küçük tereddüt ele veriyor memur çocuğu olduğunu.

Elbette söyleyebilirsin, ne istersen hem de. Çünkü hepimiz kabuğumuzu kırmak istiyor, kabuğunu kırmayı başaranlardan öğrenmek için can atıyoruz. Hikayesini kendisinden dinleyelim.

Bu arada; Midilli’de Eressos’a yolunuz düşerse gidin Milou Shop’a, kalın Rooms Milou’da. Sanırım sabahları kahvaltıda demli çay içebileceğiniz yegane mekan.